SDÍLEJTE

Brambory patří mezi oblíbenou přílohu a jde o jednu z velmi důležitých plodin v našem prostředí. Podívejte se, jak je správně skladovat a na co dbát při jejich uskladňování na delší období. Když to správně zvládnete, mohou vám vydržet až do prvních nových raných brambor. Na závěr přinášíme i tip, jak snadno pořídit kuchyni vašich snů.

Chlad a temno

Pro skladování jsou vhodné čisté, zdravé a suché brambory. Rašlové pytle jsou dobrou metodou díky své prodyšnosti, kdy nehrozí zapaření. Je však nutné pamatovat na to, že brambory musí být uloženy v suchém prostředí, aby se jim vyhnuly problémy s plísněmi. Levné rašlové pytle s bramborami se nejčastěji ukládají do sklepa, případně do suché a chladné spižírny. V daném prostoru je dobré dodržovat větrání, aby nedocházelo ke srážení vlhkosti a tvorbě plísní nejenom na bramborách, ale i na zdech. Teplota by neměla poklesnout pod 4 °C.

Rané brambory jsou určené k rychlé spotřebě

Naopak rané brambory kvůli nižšímu obsahu škrobu ztrácejí vodu o něco rychleji, takže při delším skladování mohou být vysušené a nejsou již příliš chutné. Pokud si je koupíte, snažte se je zpracovat co nejrychleji. Pytle na brambory se v tomto případě mohou také hodit, ale hlavně spíše pro přenášení a krátkodobé uschování.

Krásná kuchyně pro pohodlné vaření nejenom brambor

Už víte, jak skladovat brambory. Teď je ještě chutně připravit. Ideální podmínky v podobě dobře zařízené kuchyně jsou vhodné pro přípravu nejrůznějších chutných jídel. Každá správná kuchařka si potrpí na zařízení svého království. Naštěstí existují kuchyně Brno, kde plní nejrůznější představy ohledně dokonalého vzhledu i výborné funkčnosti této velmi důležité místnosti v domě. Stačí nebát se realizovat své sny a brzy můžete vařit obklopeni krásným vybavením v místnosti vyladěné podle vašich snů.

SDÍLEJTE